25 آذر 1404

آغاز نشست آموزشی آشنایی مراکز درمانی با بسته‌های حمایتی بیماران خاص

نشست آموزشی آشنایی مراکز درمانی با خدمات بسته‌های حمایتی بیماران خاص و صندوق صعب‌العلاج، صبح امروز از ساعت ۸:۳۰ در بنیاد امور بیماری‌های خاص آغاز شد.

این نشست با هدف تبیین فرآیندهای اجرایی، ارتقای هماهنگی میان مراکز درمانی و آشنایی با نقش دستگاه‌های مرتبط از جمله وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه‌گر برگزار شده و تا بعدازظهر ادامه خواهد داشت. ‎

دکتر نوروزی، نماینده وزارت بهداشت، به عنوان نخستين سخنران نشست آموزشی "آشنایی مراکز درمانی با بسته‌های حمایتی بیماران خاص و صندوق صعب العلاج" با محوریت معرفی بسته‌های خدمتی، به تشریح محتوای ساختار بسته‌ها و تبیین وظایف دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت.

وی با اشاره به چارچوب‌ طراحی بسته‌های خدمتی، بر نقش دانشگاه‌ها در اجرای هماهنگى، نظارت و پایش این خدمات تأکید کرد.


دکتر نوروزی با اشاره به ضرورت ساماندهی مسیر ارجاع بیماران گفت: در حال حاضر همه بیمارستان‌ها دارای پزشک متخصص هستند؛ برای مثال در اهواز، بیمار مبتلا به CF مشخص است به کدام بیمارستان مراجعه کند.

وی افزود: بیماران مبتلا به اوتیسم که نیازمند کاردرمانی هستند و خدمات متفاوتی نسبت به بیماران CF دریافت می‌کنند و بر همین اساس، تفکیک خدمات درمانی متناسب با نوع بیماری انجام شده است.

دکتر خدایی، نماینده سازمان تأمین اجتماعی به عنوان دومین سخنران مراسم "آشنايى مراكز درمانى با خدمات بسته هاى حمايتى بيماران خاص و صندوق صعب العلاج" با اشاره به روند صدور معرفی‌نامه‌ها و تعهدات بیمه‌ای، به تشریح چالش‌های موجود در حوزه تأمین اجتماعی پرداخت و گفت: همه دستگاه‌ها در حال فعالیت هستند و دولت نیز منابع مالی لازم را تخصیص می‌دهد؛ با این حال، در برخی موارد بیماران در فرآیندهای مرتبط با سازمان‌های بیمه‌گر با معطلی مواجه می‌شوند که این مسئله موجب نارضایتی آنان شده است.



وی افزود: برای کاهش این مشکلات، همکاری و هماهنگی مکانیزه میان سازمان‌های بیمه‌گر، مراکز درمانی و دانشگاه‌های علوم پزشکی ضروری است و سازمان تأمین اجتماعی نیز تلاش کرده است در مسیر تعامل، تسهیل فرآیندها و افزایش هماهنگی بین‌بخشی، نقش مؤثری ایفا کند.

خانم دکتر غزنوی، نماینده بیمه سلامت، در نشست «آشنایی مراکز درمانی و خدمات بسته‌های حمایتی بیماران خاص و صندوق صعب‌العلاج» با اشاره به خدمات بیمه سلامت و اقدامات انجام‌شده در حوزه صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار داشت: در حال حاضر ۱۳۳ گروه بیماری تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج قرار دارند.

وی با اشاره به خدمات ارائه‌شده به بیماران هموفیلی، تصریح کرد: این خدمات در بخش‌های بستری، خدمات پزشکی، روان‌شناسی، توانبخشى، آزمايش و... تعریف شده و به بیماران ارائه می‌شود. به گفته وی، بیش از ۵۳۶۳ کد خدمت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بیماران خاص و صعب‌العلاج تعریف شده است.



نماینده بیمه سلامت افزود: صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج بیمه سلامت، پنج درصد از بودجه تخصیص‌یافته را متناسب با نیاز درمانی بیماران، تا سقف ۸۵۰ میلیون ریال به بیماران صعب‌العلاج در سراسر کشور پرداخت می‌کند.

در ادامه نشست «آشنایی مراکز درمانی و خدمات بسته‌های حمایتی بیماران خاص و صندوق صعب‌العلاج»، دکتر بخت‌بیدار، نماینده نیروهای مسلح، به‌عنوان یکی دیگر از سخنرانان برنامه به ضرورت وجود صندوق صعب‌العلاج اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هزینه‌های بالای درمان بیماری‌های خاص، نبود پوشش کافی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پایه و تکمیلی، فشار مالی بر خانواده‌های بیماران و پیامدهای اجتماعی و روانی ناشی از بیماری، همگی بر لزوم فعالیت این صندوق تأکید دارد، اظهار داشت: ایجاد صندوق صعب‌العلاج پاسخی به این نیازها بوده است.

دکتر بخت‌بیدار با اشاره به سال تأسیس و مزایای این صندوق خاطرنشان کرد: صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج با تصویب هیئت وزیران در سال ۱۴۰۱ تأسیس شد و به‌طور محسوسی بخشی از بار مالی بیماری را از دوش بیماران و خانواده‌های آنان برداشته است.

این خبر تکمیل می گردد...

/انتهای پیام

بنیاد امور بیماریهای خاص

@cffsd

شماره حساب سیبا بانک ملی
0110103434000
واریز کمک های مردمی
100 مطب دیابتی
اطلاعیه‌های مهم
آخرین مجلات خاص