24 تیر 1404

بیماری MS

بیماری ام اس (MS)، اعصاب مغز و نخاع فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار میدهد که این دو اغصاب در کنار هم ، سیستم عصبی مرکزی (CNS) را تشکیل میدهند. این بیماری نمیتواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود و تنها زمانی یک فرد درگیر این بیماری میشود که سیستم ایمنی بدن تو به درستی عمل نکند. در این بیماری سیستم ایمنی بدن فرد ملتلا، به اشتباه به اعصاب مغز و نخاع شما حمله میکند.

از آنجایی که این اعصاب بسیاری از قسمت های مختلف بدن و نحوه عملکرد آنها را کنترل میکنند، اگر فردی مبتلا به این بیماری شود، میتواند علائم آنرا در بسیاری از قسمت های بدن خود مشاهده کند به همین دلیل است که علائم ام اس در بدن هر فردی میتواند نسبت به فرد دیگر متفاوت باشد.

همانطور که گفته شد، حمله سیستم ایمنی بدن به اعصاب مغزی و نخاعی سبب ایجاد این بیماری میشود . در اصل سیستم ایمنی بدن به پوشش اطراف اعصاب فرد حمله میکند . این پوشش که میلین نام دارد، از جنس چربیست گه با قرار گیری بر روی رشته های سلول های عصبی، باعث افزایش سرعت هدایت پیام در طول یک سلول عصبی و پیرو آنها، افزایش سرعت انتقال پیام های عصبی میشود.

از جمله علائم بارز این بیماری میتوان به مشکلات راه رفتن یا مشکلات تعادل اشاره کرد. اما یکسری از علائم به راحتی در همه افراد قابل مشاهده نیستند. مانند خستگی، درد یا حساس غیر معقول در پوست ، مشکلات مثانه ، مشکلات روده و ...

در پاسخ به سوال مهمی که " ما چرا دجار ام اس نیشویم ؟" باید گفت که هیجکس جواب قطعی برای این پرسش را نمیداند اما نمیتوان تاثییرات ژن ، محیط و سبک زندگی را در بروز این بیماری انکار کرد. صرفا یک دلیل نمیتواند باعث مبتلا شدن فرد به این بیماری شود اما اگر ام اس در خانواده وجود داشته باشد، افراد آن خانواده باید با رعایت نکاتی، ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش دهند که از جمله این مراعات ها میتوان به خودداری از سیگار، تناسب اندام و دریافت کافی ویتامین D  اشاره کرد.

گردآورنده: مجید طاهریان

/انتهای پیام

بنیاد امور بیماریهای خاص

@cffsd

شماره حساب سیبا بانک ملی
0110103434000
واریز کمک های مردمی
100 مطب دیابتی
تازه ترین اخبار خاص‌پرس